You are here: Inici > serveis > tall

Tallar

Encara no fa trenta anys portar la mascota a la perruqueria estava considerat un despilfarro i una frivolitat. Ara, per sort, ja no. Poc a poc la societat ha anat prenent consciència que de la mateixa manera que procurem pel nostre benestar i el dels que ens envolten, també és de sentit comú preocupar-se de que els nostres gossos i gosses portin el pèl de forma còmode i saludable. Alguns d'aquests serveis tenen cert paral.lelisme amb una perruqueria de persones, cosa de la que ens alegrem perque és un indicador més de com cal anar canviant la mentalitat de la societat de cara a la protecció i el confort d'allò que tenim més a prop.

Servei bàsic de tallat

El servei bàsic de tall és en molts casos terapèutic . Efectivament hi ha certes races, la caniche, la yorkshire terrier, o bé la shih tzu, en els que tallar el pèl és essencial a l'hora de prevenir nusos que incomòden al gos al caminar, i encara pitjor, inocul.len puces i microorganismes perillosos.

Un servei de tallat pot ser àgil i econòmic, o farragós, i de cost més important. Hi ha hagut alguns casos que han requerit dos dies de feina. Casos extrems que es podria dir gairebé que a l'animal l'hi hauria caigut un pot de cola per sobre.

Tallar ungles

Tallar-se les ungles és important per raons semblants a les del pèl. I potser encara amb més exigència. El perill que resulta que alguns animals portin les ungles llargues és doble. Per un costat, per ells mateixos, que són propensos a patir durícies i més encara, ferides, quan les ungles creixen sense ordre ni concert. Cal anar-les guiant. Tallar les ungles per la comoditat de l'individu. I fora de la seva pell, en el seu entorn, persones i objectes se'n resenten quan hi ha esgarrapades.

Tot i així, tallar les ungles no deixa de ser una agressió que cal compensar amb altres activitats per a les mascotes. Hi ha rascadors que resulten d'allò més convenient per mantenir la salut de les ungles. El nostre concell, doncs, és que el gos pugui disfrutar de les dues facetes. Per un costat, tenir alguna joguina que li agradi de gratar, i per altra banda, tallar-li les ungles cada mes, si pot ser, o cada dos mesos, a tot estirar.

Nusos

És innegable que l'abundància de pèl enriqueix el gos. A la perruqueria esos pelillos, hi ha el Leo que ja fa molt temps que debat aquells perruquers que consideren que els nusos se solucionen tallant. El Leo s'ho repensa. És capaç d'estar raspallant una gossa durant hores si això pot evitar tallar-li el pèl. En qualsevol cas, també hi ha casos que els nusos de l'animal poden provocar problemes epidèrmics de diverses tipologies degut a forçaments. A més, el gos pateix els dolors que tot i no ser molt intensos, són permanents. Això provoca estrès, i a vegades pot posar les mascotes nervioses fins a convertir-se en un perill.

És important tenir cura que al pèl no se li fagin nusos, ja que com tal com ho veu el Leo, només es tracta de tallar-lo per plaer, mai per necessitat.

Estrip

Dins l'àmbit dels perruquers canins, usem el terme estrip per referir-nos a l'eliminació del pèl mort dipositat immediatament sobre la pell, que és ocultat pel pèl viu, que normalment és més llarg, i per això el tapa. O sigui, que el procés d'estriping consisteix en una mena de drenatge de la superfície peluda de la pell de l'animal. No és senzill, ja que això representa tnir el pèl viu completament lliure de nusos, cosa que és difícil, i no es pot comprovar fins que anem per feina. Si estripem un gos que encara té nusos al pèl, se'ns queixarà cada cop que topen amb algun nus. Per això és una feina lenta, perquè cal fer-la amb molta cura de no fer mal a la gossa.

Les molèsties que provoca la oclusió de pèl mort són de múltiples naturaleses. Per un costat, l'augment de pes que això li pot suposar és un  llast que poc a poc la vagi esgotant. A més, són nius de paparres i altres paràsits pels quals, el millor paradís és precisament aquest espai resguardat de l'exterior pel pèl viu, i ple de nutrients extrets del pèl mort.

Res. És important, i és un tractament d'orientació sanitària més que estètica. Curiosament, però, l'agilitat que adquireix una mascota després d'haver-li fet estriping, es fa ben visible i li embelleix la presència.

Salut

El Leo és auxiliar tècnic veterinari. Això li permetria treballar en una clínica veterinària com ha estat fent darrerament. Això li ha donat gran quantitat d'amics de totes les espècies, gosses, gates, fures, ratolins, tortugues, i fins i tot iguanes i serps. Més endavant també es va diplomar en auxiliar de clínica veterinària, cosa que li va obrir les portes dels quiròfans i dels coneixements necessaris per certes teràpies.

De totes maneres, malgrat tingui la capacitat real de diagnosticar gran quantitat de patologies, amb la llei a la mà no està facultat per emetre cap tipus de diagnòstic. Així que la feina que efectivament fa dins l'àmbit de la salut és recomanar el tipus de teràpia més adequat a cada situació, i si resulta ser massa complicada, llavors us recomanarà el veterinari més adient a cada tipus de patologia. O per altra banda, i de manera no oficial com amic que és de tothom que el tracta, el Leo també es capaç d'aconsellar-vos, no de prescrivir-vos, algunes píldores o altres tractaments. És la seva experiència el que l'ha portat a no requerir més ajuda, i a poder-vos oferir aquests consells d'amic, que potser després podeu verificar acudint efectivament al veterinari.

 

Segueix-nos a


facebook