You are here: Inici > serveis > tall > estrip
SERVEI DE TALL ESTRIP

Dins l'àmbit dels perruquers canins, usem el terme estrip per referir-nos a l'eliminació del pèl mort dipositat immediatament sobre la pell, que és ocultat pel pèl viu, que normalment és més llarg, i per això el tapa. O sigui, que el procés d'estriping consisteix en una mena de drenatge de la superfície peluda de la pell de l'animal. No és senzill, ja que això representa tnir el pèl viu completament lliure de nusos, cosa que és difícil, i no es pot comprovar fins que anem per feina. Si estripem un gos que encara té nusos al pèl, se'ns queixarà cada cop que topen amb algun nus. Per això és una feina lenta, perquè cal fer-la amb molta cura de no fer mal a la gossa.

Les molèsties que provoca la oclusió de pèl mort són de múltiples naturaleses. Per un costat, l'augment de pes que això li pot suposar és un  llast que poc a poc la vagi esgotant. A més, són nius de paparres i altres paràsits pels quals, el millor paradís és precisament aquest espai resguardat de l'exterior pel pèl viu, i ple de nutrients extrets del pèl mort.

Res. És important, i és un tractament d'orientació sanitària més que estètica. Curiosament, però, l'agilitat que adquireix una mascota després d'haver-li fet estriping, es fa ben visible i li embelleix la presència.